Natlak Spuiten en Polijsten

Natlakken is een eindafwerking in oppervlaktebehandeling.
De kleur of aflak wordt aangebracht in één - of meer lagensysteem afhankelijk van de gestelde eisen.
Deze Coatings zijn verkrijgbaar in een onbeperkt aantal kleuren, glansgraden, structuren.
Wij kunnen u een tal van systemen aanbieden op basis van epoxy, polyurethaan, brandvertragende en nog meer specifieke producten.
We beschikken over een
 airless spuittechniek. Met deze verfpomp worden zwaardere Coatings gezet of dikkere lagen verkregen.
Het speciale
 airmix systeem zorgt er dan op zijn beurt voor dat de kans op "overspray" wordt uitgesloten. De speciale luchttoevoer produceert een ongestoord en perfect spuitbeeld.

 

Om een nog strakker eindresultaat te behalen wordt het object ook nog eens gepolijst met een polijstmachine.

Veel verweerde oppervlakken kunnen we met polijsten weer mooi krijgen. Polijsten is een bewerking die op veel meer materialen toegepast kan worden dan je vermoed. Eigenlijk zijn kurk en rubber de enige materialen die we niet goed (opmerking: Het lukt een beetje met een materingsschijf, bijv korrel 4000) kunnen polijsten; verder is alles mogelijk. Dus ook het gekraste ruitje van een flandria record kan weer mooi worden door het te polijsten. In dit techniek-verhaal gaan we in op het polijsten van metalen, met gebruik van een polijstschijf en polijstpasta. met deze bewerking willen we het oppervlak zo glad maken, dat het vuil geen kans meer krijgt om zich vast te zetten. pas waneer er na verloop van tijd een dun laagje oppervlakte-corrosie ontstaat,zal vuil zich weer kunnen afzetten, en zullen we opnieuw moeten gaan polijsten. Uiteraard moet het te bewerken materiaal wel willen glimmen. een beetje rare uitspraak, maar vooral gietaluminium kent veel kwaliteiten (een pluvier blokje is heel wat makkelijker glimmend te krijgen dan een sachs blok). Vaak wordt er oud - lees vuil - aluminium gebruikt als 'toeslag'bij het productieproces. Hierdoor is het materiaal niet overal even hard. waneer we dan gaan polijsten ontstaan er 'golfjes' (opstropen van alu) in het oppervlak. Het beste kan je in zo'n geval het onderdeel met de hand schuren en alleen hoogglans napolijsten. Bij Non-ferro metalen (koper, alu, messing, etc) is oppervlakte-corrosie bormaal en makkelijk weg te werken. zit het dieper (bij alu de bekende witte bloemkooltjes), dan moet je kiezen. Of zoveel materiaal wegschuren dat de putjes zijn verdwenen, waardoor het onderdeel te dun kan worden, of een iets minder mooi resultaat, met behoud van de materiaaldikte, maar nog enigzins zichtbare gaatjes. Polijsten met een doek en poetsmiddelen is een zeer langdurig en vermoeiende bezigheid. Een polijstset, bestaande uit schijven en pasta's brengt uitkomst.