Meubels Beitsen
Meubelspuiterij 4all beschikt over verschillende soorten beitsen. Het belangrijkste onderscheid wordt meestal gemaakt of de beits binnen of buiten kan worden gebruikt. Beitsen die vooral geschikt zijn voor buiten hebben vaak een vochtregulerende werking. Ook bieden zij meestal bescherming tegen UV-straling, oftewel bescherming tegen het zonlicht. Andere soorten beitsen geven alleen een kleurverschil, maar bieden geen kleurbescherming. Er zijn beitsen die gemaakt zijn op olie-, water- en alcoholbasis. De verschillende houtsoorten reageren wel verschillend op het beitsen. Dat heeft onder andere te maken met de hoeveelheid hars die in de boomsoort aanwezig is. Bomen van naaldhout zijn daardoor lastiger te beitsen dan bijvoorbeeld bomen van loofhout. Dit komt omdat in naaldbomen meer hars aanwezig is. Het is sowieso aan te bevelen om de bomen van te voren glad te schuren en er voor te zorgen dat ze vetvrij en stofvrij zijn.

Er zijn meerdere manier om de beits aan te brengen op het hout. Dat kan door middel van een spons of doek. Een andere mogelijkheid is om het met een kwast of roller te doen. Het is dan wel belangrijk om niet dezelfde kwast te gebruiken als waarmee u ook geverfd heeft, omdat de aanwezigheid van de verf het effect van de beits te niet zou kunnen doen.
Een laatste mogelijkheid is om de beits met een spuitpistool of spuitpomp aan te brengen. Er zijn speciale manieren  waardoor het makkelijker is om de beits op het hout te spuiten.