Kleuren & Lakken?

Elke kleur voor elke ondergrond

De meubellakken moeten potloodvast zijn en tegen sinaasappelsap kunnen, in alle modekleuren leverbaar zijn en het liefst ook in kleine hoeveelheden... Meubelspuiterij 4all levert een breed gamma aan lakken voor toepassing in de meubelindustrie en verwante sectoren zoals de interieurbouw en de keukenbouw. Beitsen, blanke lakken, gekleurde lakken, lakken met kleureffecten, éénlaagsystemen en meerlaagsystemen. Iedere lak is uit voorraad leverbaar. Daarbij zorgen wij ervoor dat het met de kleur van een eindproduct wel goed zit. Ook als de ondergrond uit verschillende materialen bestaat!
 
Trends in kleur en materiaal
Meubels, keukens en interieurs zijn trendgevoelig en daardoor ook zeer gevoelig voor een juist kleurgebruik. Net als u volgen wij de trends in kleur- en materiaalgebruik op de voet. Wij laten u in een kleurpresentatie graag zien dat wij iedere modekleur in huis hebben of kunnen maken zodra de vraag er is.
 
 
Paar voorbeelden van afwerkingen voor elke ondergrond!
 

-PUR 2k blank

2K (componenten) lak op basis van Acrylaatharsen.Als grond en aflaksysteem voor de hout en meubelindustrie. Placrylat geeft aan uw ondergrond zeer goede oppervlakte eigenschappen snel en goed schuurbaar. De lak is niet vergelend en geeft een zeer hoge vulling.

2K lak op basis van Polyurethaan lak. Als grond en aflaksysteem voor de hout en meubelindustrie. Plathan is een hoogvullende en snel drogende lak met zeer goede oppervlakte eigenschappen.

 

-Nitrocellulose

Nitrocellulose is een hars verkregen uit de nitrering van katoen en andere cellulose materialen en werd al ontwikkeld in 1920.  

Nitrocellulose lakken worden veelal gebruikt op houten producten zoals meubilair, muziekinstrumenten en andere voorwerpen. De nitrocellulose en weekmakers zijn opgelost in het oplosmiddel en elke laklaag lost een aantal van de voorgaande laag. De voorkeur van de toepassing van sneldrogende lakken is door het spuiten van het voorwerp of meubel en dit leidde tot het eerste uitgebreide gebruik van spuitpistolen. Nitrocellulose lak zorgt voor een harde maar flexibele, duurzame afwerking die kan worden gepolijst tot een hoge glans.

 

-PUR lak kleursysteem

De Pur Lak Systeem is een polyurethaanlak gebaseerd op polyurethaanharsen. Deze lak wordt met name ingezet voor specifieke toepassingen met hoge flexibiliteiteisen. Daarnaast is deze lak geschikt voor systemen met hogere laagdiktes, bedoeld voor metalen en houten ondergronden. De lak heeft een uitstekende hardheid en krasvastheid en is geschikt voor  specifieke toepassingen vanwege de korte droogtijd.

 

-UV lak

UV-lak verhardt bij blootstelling aan ultraviolet licht. De lak biedt een aantrekkelijk, slijtvast oppervlak dat tegen een stootje kan.

 

-ZH lak

Zuurhoudende lak is een chemisch drogende lak. Vanwege het hoge vaste stofgehalte is deze lak zeer hard en krasvast.

 

-Beitsen

Waterbeitsen zijn transparante beitsen die zijn gebaseerd op kleurstoffen die in water oplosbaar zijn. De kleuren zijn lichtecht. Waterbeitsen worden veel toegepast op eiken en eikenfineer, beuken, grenen en kersen. Na enige uren aandrogen is de waterbeits universeel overlakbaar (Cellulose lak, DD lak, zuurhardende lak en watergedragen lak).

Nitro- en of Lakbeitsen zijn transparante kleurbeitsen en veelal gebaseerd op gedispergeerde kleurpigmenten en worden gemengd met oplosmiddelen. Nitrobeitsen met een basis van kleurstoffen zijn helderder van kleur en transparanter dan de kleurpigment beitsen. De pigmenten en kleurstoffen zijn goed lichtecht. Nitrobeitsen zijn sneldrogend, universeel overlakbaar en op alle houtsoorten toepasbaar. De belangrijkste applicatiemethode is spuiten en na korte droogtijd uitveegbaar met een doek, kwasten of rollen is ook goed mogelijk. Na uitvegen zijn de beitsen snel aangedroogd en geschikt om overgelakt te worden.

 

-Was / Olie

Hout is af te werken met een was, olie of lak. Iedere methode heeft zijn voor- en nadelen. Meestal is de afwerking afhankelijk van de gewenste uitstraling. Maar ook de manier van onderhoud die moet worden toegepast bij de gekozen vorm is van belang. Tevens zijn er houtsoorten die minder geschikt zijn voor een bepaalde afwerking.

 

Kwaliteit Normen

DIN ISO 9001 gecertificeerde kwaliteitsmanagementsysteem. Zweihorn betekent echter ook innovatie. Tot de succesvolle productnoviteiten die zich op de markt gevestigd hebben, behoren onder andere het eerste kleurlakmengsysteem voor de ambachtelijke houtbewerking en de eerste blanke grond- en deklak zonder formaldehyde die tevens voldoen aan onderstaande controlenormen.

Controlenormen:
a) Moelijk ontvlambaar naar DIN 4102-B1 (bevat enkel moeilijk ontvlambaar op moeilijk ontvlambaar houtspaanderplaten – ook gedefinieerd – DIN 4102-B2). Vergunning

Bouw- en woningtoezicht Nr. Z-PA-III 2.3011;
b) DIN 68861, Deel1, Belastinggroep B;
c) DIN 53160 Speeksel- en zweetvast (geschikt voor kinderspeelgoed);
d) EN 71-3 (bevat geen oplosbare zware metalen; geschikt voor kinderspeelgoed);
e) In de levensmiddelensector toegelaten zoals gestipuleerd in § 31, hoofdstuk 1, Wetgeving omtrent levensmiddelen en gebruiksvoorwerpen.
f) DIN 68861, Deel 2, CL-T9: Belastinggroep B CL-T8: Belanstinggroep C (slijtvastheid).